duminică, 20 decembrie 2009

DIN NOU CĂTE CEVA DESPRE POLITEŢE SAU RESPECT (VI)

Principiul armoniei nu cred că se poate construi fără încredere reciprocă, iubire, politeţe (respect), moralitate, etc. Sunt toate acestea doar cuvinte fără valoare ?

În acelaşi context se pune în discuţie şi puterea naţiunilor de a se subordona intereselor unei uniuni de state. Se va desfiinţa şi identitatea naţională odată cu desfinţarea graniţelor de stat ? Nu cred. Mai repede tind să cred că interesul naţional va domina interesul comunităţii dintre diversele state. Profetul Daniel vorbeşte în acelaşi context despre încercarea unei uniri care în final va eşua lamentabil. La fel ne avertizează şi Apocalipsa. Deci îcotro se îndreapta cu adevărat lumea în care trăim ? Totul va fi bine ? Vom iesi din criză ?

Omul care minte chiar şi sub acoperire diplomatică, sau care fură chiar şi voturi sau ucide chiar şi cu vorba, care devine astfel, după părerea mea, un model sau un exemplu de neurmat nu este din nefericire într-un continuu proces de dezumanizare (descompunere) ? Ce pot învăţa de la aceste aşa zis modele generaţiile tinere care urmează ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu